Beoordeling 9.8 gebaseerd op 53 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Interart Interieurs

In 1977 werd in Simpelveld een nieuwe winkel geopend door Lambert & Marijke Huijnen allebei geboren en getogen in Heerlen. Hiermee kwam hun grote droom van een eigen zaak uit. Het voormalige café pand was na een jaar eigenhandig verbouwen winkel-klaar.

Lambert had al ervaring in de woonbranche, doordat hij samen met zijn broers en ouders een woninginrichting's zaak had gehad in Hoensbroek. In de begin jaren werd ook in Simpelveld nog vloerbedekking en gordijnen e.d. verkocht, maar strak antieke meubelen was de kern van het assortiment. Begin jaren tachtig werd het woninginrichtingsgedeelte afgestoten om zich helemaal op de antiek te richten.

Door het goede oog voor antieke meubelen van Lambert en de smaakvolle aankleding van de winkel van Marijke werd de naam Interart een begrip voor antiek minnend Limburg. Lambert en Marijke zijn in die tijd vaak op pad om antieke meubelen te vinden, die Lambert dan in zijn werkplaatsje restaureert.

Interart Interieurs Simpelveld
Restaureren is een vak apart en Lambert is een perfectionist en wil alles weten en door veel te experimenteren, kunst -en antiekboeken te lezen en advies van collega's wordt de restauratie één van de sterkste punten van het jonge Interart.

De kinderen Bjorn (1972) en Leron (1977) groeien op in het bedrijf en spelen vaak na sluitingstijd in de werkplaats. De winkel is ideaal om verstoppertje te spelen, maar dat mag natuurlijk niet tijdens winkeltijden. Soms neemt Lambert Bjorn of Leron mee als hij antiek gaat zoeken in noorden van het land, maar ook in Engeland, Belgie, Duitsland of Frankrijk. Door de vele markten en collega's, die Lambert tijdens zijn inkooptochten bezoekt wordt zijn kijk op de antiek steeds beter en breder. Hij gaat in opdracht van diverse musea speciale technische apparatuur zoeken.(Gas, stoom of elektrisch, wetenschappelijk, medisch) Terwijl Lambert op "jacht" is zorgt Marijke voor de winkel en adviseert de klanten.

Als een van de eerste zien Lambert & Marijke de trend verschuiven van zwaar donker eiken antiek naar licht landelijk grenen. Dus verandert eind jaren tachtig het zwaartepunt van het antiek eiken naar het antiek grenen, de vraag blijkt al snel veel groter dan het aanbod ooit kan opvangen en de eerste nieuwe meubels komen de winkel in. Samen met het veranderen van de trends veranderd ook het uiterlijk van de winkel en na diverse kleine verbouwingen wordt in 1987 de volledige buitenkant van het pand onderhanden genomen.

Het in 1984 aangekochte "magazijn" wordt verbouwd tot showroom. Met diverse markante vondsten uit een lang vervlogen tijd.

Als in 1989 de "muur" valt komt een nieuwe stroom antiek grenen uit Oost Europa opgang, maar de nieuw grenen meubelen blijven. Vanaf de begin jaren negentig ontstaan andere trends en weer veranderd het assortiment. Uit het verre oosten komen voor het eerst Chinese (bruidskasten, mingkasten en dressoirs) meubelen en uit Indonesië komen antieke Djaty-Teak tafels. Ook wordt de vraag om maatwerk steeds sterker en Interart wil graag aan deze vraag voldoen.

Halverwege de jaren negentig komen de zoons in het bedrijf eerst Bjorn daarna Leron, het wordt een echt familiebedrijf. Interart Interieur word de nieuwe naam, die de lading beter dekt dan het oude Interart Antiek.


Om verder te kunnen groeien wordt gezocht na een extra locatie en die wordt gevonden in Amstenrade. Het voormalige kantoorpand van de firma Schils bied veel mogelijkheden, maar is door leegstand en krakers in verval geraakt. Het gehele pand wordt intensief gerenoveerd. Ook deze klus wordt onder eigen beheer gedaan met Bjorn en Leron als bouwers in Amstenrade en Lambert als aannemer. Marijke regelt tijdens deze periode alles dat niet met de bouw in Amstenrade te maken heeft. De winkels in Simpelveld blijven veranderen en eigentijds kersen wordt de nieuwe trend en LLoyd loom meubels worden steeds populairder.

In 1998 wordt de winkel in Amstenrade geopend en krijgt de status van gemeentelijk monument. Bjorn gaat deze tweede winkel leiden en de naam verandert weer. Interart Interieurs. Door de opening van de winkel in Amstenrade heeft Interart Interieurs ruimte om te groeien en wordt het assortiment banken verder uitgebreid. Ook begint de nadruk steeds meer te liggen op het maatwerk.
In 1999 komt de eerste website van Interart Interieurs online.
Interart Interieurs Amstenrade

Een nieuw millenium en de trends volgen elkaar steeds sneller op. Bjorn en Leron treden steeds meer op de voorgrond en hun partners Ellen en Katja komen meehelpen. Lambert & Marijke willen het iets rustiger aan gaan doen. Maar eerst moet de "winkel aan de overkant" in Simpelveld klaar zijn. Deze verbouwing wordt weer geleid door Lambert, maar nu regelen Bjorn en Marijke samen de winkels in Simpelveld en Amstenrade terwijl Leron voor de tweede keer full-time bouwer wordt.

In 2005 opent de vernieuwe derde winkel in Simpelveld met een breder assortiment strakke moderne meubels, maatwerk, banken en fauteuils.
Lambert & Marijke gaan meer op reis en helpen mee als ze thuis zijn. De vraag naar antiek verdwijnt langzamerhand.

In 2006 wordt Am. noten de vijftiende houtsoort, die leverbaar is in het maatwerkprogramma.
Hoogglans gespoten lakmeubelen  worden in 2008 toegevoegd aan het maatwerkprogramma, waardoor een volledig nieuwe klantengroep wordt aangetrokken.

In het laatste kwartaal van 2009 landt de ooievaar eerst in Amstenrade en daarna in Simpelveld, 2 gezonde zonen gaan opgroeien met de zaak aan huis.

Een nieuw decennium breekt aan  hangende tv meubels en dressoirs worden helemaal hip. Voor een bedrijf dat maatmeubelen maakt is dat natuurlijk een eitje. Nieuwe spuittechnieken zorgen voor extra mogelijkheden om glas dekkend mat of hoogglans te spuiten. Hierdoor zijn nog strakkere moderne meubels te maken. In 2013 komt de ooievaar nogmaals langs , weer een zoontje erbij.

In de zware tijd van eurocrisis en bezuiningsdrift houdt Interart Interieurs zich staande door kwaliteit en maatwerk en betrokkenheid te leveren aan haar klanten. Samenwerking wordt gezocht en gevonden met diverse ondersteunende dienstverleners en interieurstylisten/ontwerpers.
In een globale economie blijkt nogsteeds ruimte te zijn voor klein, eerlijk en lokaal ondernemerschap.

 Andere tijden vragen andere woonstijlen warme aardekleuren, vergrijsde tinten in houtwerk, grove stoffen zorgen voor een gezellige warme woonsfeer waarin mensen zich graag terug trekken van al die problemen. Lifestyle en landelijke meubels komen in het assortiment.

Veel klanten kiezen voor extra comfort en willen eetkamerfauteuiltjes aan hun tafel, maar daar moet de tafel wel geschikt voor zijn.
Ook hier is weer maatwerk gevraagd.

In 2013 in het nieuwe relaxconcept van interart interieurs klaar en wordt de relaxstudio geopend in Amstenrade.

Het assortiment blijft veranderen, er ontstaan weer nieuwe trends als industrial, retro, vintage meubels.
Ook op social media sites zoals Facebook Pinterest en Welke komen de meubels en Interieurs van Interart Interieurs te staan.
In het najaar van 2015 komt de stoffeerderij naar jaren extern gezeten te hebben, weer in een van de eigen bedrijfspanden te zitten.
In 2016 wordt de gevel van het eerste pand van Interart Interieurs simpelveld voor de derde keer geronoveerd (1976/1989/2016) en in 2018 de gevel van het magazijn.
Ook wordt in dat jaar de zaak in amstenrade 20 jaar oud 

Contact Amstenrade

Hoofdstraat 67-69
6436CC Amstenrade
Tel: 046-442 32 88
E-mail: info@interartinterieurs.nl
Woensdag t/m vrijdag 11.00 -16.30 uur
Zaterdag van 11.00 -16.00 uur
Bezoek op afspraak is mogelijk, ook op maandag of dinsdag

Routebeschrijving

Contact Simpelveld

Nieuwe Gaasstraat 1, 2, 7a
6369VK Simpelveld
Tel: 045-544 31 61
E-mail: interart@kpnmail.nl
Dinsdag t/m vrijdag 10.30-17.30 uur
Zaterdag van 10.30-16.30 uur
's avonds op afspraak

Routebeschrijving